Spożytkuj mięso z zupy by skomponować przesmaczny tradycyjny obiad dla swoich najbliższych!

Posted on 01/06/2019 7:31am

Każdej gospodyni leży na sercu by jej najbliżsi chodzili najedzeni i zadowoleni, przeglądając przepisy na dania główne wyłania te, które będą odpowiadać wszystkim domownikom. Królem pośród dań, które wszystkim odpowiadają są krokiety z mięsem, tak ochoczo serwowane na wielu rodzinnych uroczystościach.


naleśnik
Author: Heather
Source: http://www.flickr.com
Przygotuj przepyszne krokiety z mięsem w których rozkochają się Twoi bliscy

Gdy zostało Ci się mięso z gotowania zupy i nie masz pomysłu jak je spożytkować, przyrządzenie z niego krokietów będzie idealnym rozwiązaniem w tej sytuacji! Wymagane produkty to: mięso drobiowe i kiszona kapusta potrzebne do farszu, następnie 0,5 l mleka, 0,5 l niegazowanej wody, 2 jajka, 400 g mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, olej - na ciasto. Dodatkowo do późniejszego obtoczenia naleśników będą potrzebne 2 jaja i bułka tarta. Zobacz .

Metoda przygotowania

Author: Martin Cooper
Source: http://www.flickr.com
Zaczynając od nadzienia: gotowe mięso trzeba posiekać - można do tego zadania użyć malaksera bądź zrobić to ręcznie. Kolejnie pora na kapustę kiszoną - należy ją ugotować do momentu gdy będzie miękka. W czasie gotowania należy doprawić ją liściem laurowym i zielem angielskim, które po zakończeniu gotowania należy z niej usunąć. Kiedy już się ugotuje odsączamy wodę i odstawiamy do ochłodzenia. W tym samym czasie siekamy cebulę i dusimy.

Jeśli opublikowane w tym miejscu materiały są dla Ciebie niebanalne, kliknij ten link, gdyż w danym serwisie też przeczytasz coś ciekawego.

Wszystko łączymy i doprawiamy solą i pieprzem. Mamy zrobiony farsz, czas na placki. Mleko, wodę, jajka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy.

Kliknij bez strachu tu a zobaczysz, że w najświeższym źródle zaprezentowano niesamowicie interesujące wiadomości. One również są pasjonujące.

Porządnie nagrzewamy patelnię i próbujemy usmażyć cienkie naleśniki. Gdy mamy już nadzienie i naleśniki, pora na połączenie ich w jedno. Na rozłożony naleśnik umieszczamy nadzienie układając go tylko górny fragment naleśnika, delikatnie zwijamy po czym zawijamy krawędzie naleśnika, tak by nadzienie nie wypadało, gdy mamy już zasłonięte boki możemy zwinąć naszego krokieta do końca.
Następnie obtaczamy krokiety w jajku i bułce tartej i umieszczamy na gazie. Przysmażamy je według własnych preferencji - na złoto lub mocniej przypiekamy co da kolor brązowy. Krokiety z mięsem nie występują bez barszczu czerwonego, ugotuj więc barszcz, który będzie znakomitym uzupełnieniem przygotowanego posiłku. Barszcz możemy stworzyć samemu lub użyć kupnych zup. W tym momencie zostaje już jedynie zasiąść z bliskim przy stole i cieszyć się jedzeniem!

Tags: jajka, naleśniki, Składniki